Юношеският национален отбор на България до 17 години загуби с 2:5 от Германия в първия си мач от елитния квалификационен кръг. Срещата на „Тьонис Арена“ в Реда-Виденбрюк завърши без голове на почивката, но през втората част паднаха цели 7 попадения, 5 от които във вратата на дебютиралия в официален мач за „лъвовете“ Димитър Митов (роден през 1997 година).

Наставникът на България Методи Деянов коментира след края на двубоя, че момчетата му са леко разтърсени от тежката загуба. Следващият мач на нашите е срещу Украйна на 28 март, като началото е в 19:00 часа. Украинците стартираха с победа с 5:1 над Естония. Само първият в крайното класиране ще завоюва визи за Евро 2013 в Словакия.

"Класата на немците е много висока, отличават се значително от другите отбори в групата. При тях повечето момчета са футболисти, готови за Първа Бундеслига. Но въпреки това до техния втори гол мачът беше на кантар. Особено при 1:1 имахме положения да обърнем изцяло развоя в наша полза. Игра се много бърз футбол. Момчетата са леко разтърсени след този резултат, но няма отчаяние при нас. Ще преспим една нощ и веднага започваме подготовка за следващата среща. Във футбола това е хубавото, че мачовете са много бързо един след друг и няма време за самосъжаление, за навеждане на главите. Трябва веднага да се пренастроиш", коментира Методи Деянов след тежкото поражение.

"Бяхме в такава ситуация и след загубата от Полша, но тогава успяхме да се вдигнем и да се класираме за елитния кръг. Сега обаче задачата ни е много по-сложна – и не заради собствените ни сили и нагласа, а защото, както вече казах, немците изпъкват солидно над останалите", обобщи ситуацията националният селекционер.