Футболистите на Славия са имали кошмарно пътуване до морето, разбра БЛИЦ.

От 18:00 часа днес "белите" се изправят срещу Черно море в мач от 3-ия кръг на "А" група, като по трибуните на стадион "Тича" се очаква да има близо 5000 зрители.

Почти целият вчерашен ден на футболистите на Славия е минал в пътуване. Още в 8 часа сутрина "белите" са потеглили от стадиона в "Овча Купел" и са стигнали до морето чак след 16 часа. Причината била клубният автобус, който преди средата на пътя не издържал на канските жеги и се развалил. Возилото постоянно се нуждаело от охлаждане, което наложило през 20-30 километра да се спира за почивка.

Със Славия не пътуваха треньорите Мартин Кушев и Йордан Петков, които останаха в София за поклонението на починалата легенда Стоян Коцев. Двамата обаче бързо се придвижили след това до морето, за разлика от клубния автобус с играчите. Кушев пристигнал преди вечерната тренировка и водил заниманието, в което "белите" предимно отигравали заучени положения за днешния мач с Черно море.

Треньорът няма да може да разчита на голмайстора Жуниньо, който е болен. Очаква се на мястото на бразилеца титуляр срещу "моряците" да бъде Петър Димитров. Последният не игра в предишния кръг - победата с 2:1 над Монтана. Сред стартовите единадесет на Славия днес ще бъде и Даниел Златков. Талантливият централен защитник не започна в досегашните два двубоя от началото на сезона, но в срещата с Монтана влезе на смяна и със стабилната си игра беше с основна заслуга "белите" да удържат преднината си от един гол и да се поздравят с успеха. На "Тича" Златков ще си партнира с другия централен защитник - опитният Живко Желев, а Виктор Генев ще премине на десния бек.