23 футболисти излязоха в 11:00 ч. за начало на зимната подготовка на Етър. Първата тренировка се състоя на стадион "Ивайло". Сред новите бяха двете попълнения от Лудогорец и „Светкавица“ Венцислав Йорданов и Диян Димов, както и трима чужденци. Това са Юли Прекопуца от Косово и двама французи – Брис и Жислен, съобщава официалният сайт на втородивизионния отбор.
 
Косоварът Прекопуца е роден на 10 юли 1989 г. и играе като дефанзивен халф. Висок е 189 см и тежи 79 кг. Играл е в отбори от първа лига на Косово и в първодивизионния „Теута“ (Албания).

Снажният на ръст французин Буар Брис е роден на 22 март 1987 година и е нападател, идва от френския Руан, чийто юноша е.

Нри Жислен пък е от камерунски произход, роден е на 1 март 1989 г. Играе като халф и десен бек и има мачове в младежкия национален отбор на Камерун. Юноша е на на френския „Троа“. И тримата ще бъдат на проби и ще чакат преценката на Цанко Цветанов.
 
Първата контрола е на 26 януари срещу Видима-Раковски, като допълнително ще се уточнява къде ще се играе – в Севлиево или Велико Търново. От 27 януари до 10 февруари Етър е на двуседмичен лагер в Сандански, където ще изиграе още четири проверки. На 18 февруари на стадион „Ивайло“ е мачът с лидера в „А“ група „Лудогорец“. Първенството в Източната „Б“ група ще започне седмица по-късно от „А“ група – на 3 март. На 22 февруари е контролата със „Спартак“ (Плевен), затова за 25 февруари ще се търси противник от „Б“ група.