Цанко Цветанов бе обявен за нов треньор на Етър, но все още няма договор с клуба, научи БЛИЦ. Очаква се подписването да стане факт най-късно до края на седмицата. “Става въпрос за формални неща. С Цанко сме уточнили всичко, каквото е необходимо”, заявиха от втородивизионния тим.

Въпреки това се говори, че Цветанов е поставил условия, които се надява да му бъдат изпълнени. Самият той не коментира след първата тренировка днес дали има или няма договор. Наставникът, който навърши 42 години на 6 януари, каза следното:

“Ако собствениците на клуба изпълнят ангажиментите, поети пред мен, то целта пред „Етър“ е А група. Ангажиментите са да се плаща редовно, да се осигурят условия за нормални тренировки и да се осигурят средства за добри футболисти. Видяхме се и с Георги Тодоров, това е човек, който много уважавам, той ми беше треньор в „Левски“. Мисля, че Тодоров постигна много добри резултати с „Етър“ през есента. С него говорихме изключително и само за футбол, даде ми своята представа за футболистите, с които „Етър“ разполага. Той е на същото мнение, че при изпълнение на обещанията, отборът може да се пребори за влизане в елита.”

Няма да е изненада, ако в близките дни “виолетовите” бъдат подсилени от футболисти на Лудогорец и Черноморец.