Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов предложи революционни промени, с които смята, че нещата в българския футбол ще потръгнат. Екзекутора на "петлите" посъветва, че е най-добре клубовете да станат дружества с нестопанска цел по закона за юридическите лица, както беще преди години. Коща сподели още в предаването "Директно" с Мартин Карбовски по Нова телевизия, че може да започне работа като скаут в Байерн и Челси - нещо, което съобщи пред БЛИЦ още през септември.

"Нека клубовете се върнат на положението, както беше преди години. Т.е. - да не бъдат частни, да не бъдат акционерни дружества. Най-демократична е схемата в Испания, където президентите се избират от народа, от феновете. Така бе у нас и преди.  Не мисля, че частниците унищожават българския футбол. Напротив, те се опитват да издържат отборите, но заради глобалната криза в България липсва солидният финансов ресурс, който може да държи на ниво тимовете. За да бъде реализирано това мое предложение, е необходимо да се променят законите", каза Костадинов.

"Футболът вече е 100% бизнес, който в България е на ниско ниво. Мечтая поне един български клуб да работи професионално. В момента Лудогорец се опитва, но само времето ще покаже дали проектът им е успешен", продължи героят от САЩ`94.

"В България футболистите ни са надценени. Плащат им се прекалено високи заплати, а те не оправдават очакванията. Стадионите също са в лошо състояние. Виждате, че държавата се опитва да помага с каквото може, но няма как само тя да свърши всичко", заяви Коща.

"Желанието ми е да продължа да се занимавам с футбол. В момента има няколко проекта, които искам да доразвия. Водя разговори с Челси и Байерн (Мюнхен) относно възможността да стана техен скаут и да им помагам в търсенето на нови и талантливи футболисти от нашия регион", каза още Емил Костадинов.