Скандалният Орлин Орлинов е добре познат на цялата ни футболна общественост. Повече с поведението си извън терена, а не с футболните си умения.

Той е роден на 8 юни 1988 година в село Галата, близо до Тетевен. Започва кариерата си в Олимпик (Тетевен), след което преминава в Ботев-Бали (Дебелец). През пролетта на 2006 година е привлечен в Литекс, двукратен голмайстор на турнира “Юлиян Манзаров”. Играе в Литекс само до есента, след което е изгонен. Една от причините е кражба на телефон на съотборник.

Самият футболист се нарича “Роналдо от Галата”

От пролетта на 2007 година преминава в Славия. Играе през пролетта на същата година и през целия сезон 2007/08.

През зимата на 2009 година по време на зимната подготовка на Спартак (Варна) Дуци Симонович го наказва да се прибере пеша или с такси от Албена до хотела в Златни пясъци, тъй като направил куп простотии на тренировка.

През лятото на 2009 година подписва с ЦСКА, като тогава треньор е Любослав Пенев. Скандалното му поведение на “Армията” няма край. Останалите му съотборници пропищяват заради интригите, които Орлинов забърква. На терена не комбинира с никого, затова принуждава Данчо Тодоров почти да му скочи на бой по време на мач с Пирин.

Любо Пенев го извади от първия състав, а през пролетта и Йоан Андоне не разчита на него./БЛИЦ