Младата звезда на българския футбол и националния отбор Георги Миланов даде интервю за предаването "Зона Спорт" по btv, в което коментира краха на младежката ни селекция, която бе разгромена от Словения с 1:5, а дни по-рано падна и от Дания (2:3). Талантът изрази мнение, че някои от съотборниците му са забили нож в гърба на селекционера Михаил Мадански. Халфът на ЦСКА (Москва) коментира и некласирането на мъжкия тим за Световното в Бразилия.

"Не сме се сработили все още, може би това е най-голямата причина за провала. Имаше доста неприятни случи и скандали около отбора, на повечето момчета им повлияха тези неща. Трябва да забравя тези загуби, защото ми предстоят много важни мачове с ЦСКА (Москва)“, каза Миланов.

„Михаил Мадански не е виновен за провала. Много момчета не ги пуснаха, той какво е виновен? Не искам да вземам отношение. В България всеки си гледа собствения интерес, идват футболисти, отборите си ги взимат два часа преди мача. Това разконцентрира голяма част от момчетата. Словения бяха доста по-слаб отбор от Дания. С Чочев, Горанов и Терзиев сигурно щяхме да се представим по-добре. За нас и липсата на един човек е решаваща. Аз се върнах при младежите заради Мадански. Той е добър треньор, исках да му помогна. Но явно аз исках да му помогна, а други не искаха да му помогнат. Дано да остане начело на отбора“, коментира Футболист №1 на България за 2012 година.

"Накрая на квалификациите за Световното в Бразилия съдиите ни ощетиха, нямахме и късмет в някои ситуации. Също така имаше и липса на дисциплина. Но се надявам бъдещето да е по-добро, тези две години бяха много полезни лично за мен. С този треньор и колектив имаме шанс", каза Миланов.

"За мен щеше да е чест да играя с Бербатов. С футболист като него атаката ни щеше да изглежда по друг начин. Но не искам да говоря по тази тема. Радвам се, че Пенев остава, той има изграден стил на работа. А за себе си се радвам, че млад излязох да играя в чужбина, защото нещата в България не са добре. Дано и другите момчета си осигурят добри трансфери зад граница", коментира още бившата звезда на Литекс.

"Когато дойдох в ЦСКА (Москва), ме отписваха. Но аз показах здрав характер, положих много усилия. Първите два месеца бяха убийствено тежки, но постепенно добих самочувствие и увереност. Имаше криза в отбора, но феновете я приемаха нормално. Ако бяхме в България, щяха да ни убият. В Русия хората мислят различно. Няма как да съжалявам за този трансфер. ЦСКА (Москва) е най-добрият отбор в Русия. Нормално е да не може да излезем от група с Байерн и Манчестър Сити, но и Лига Европа за нас е добре. Би било добре да се срещнем с Лудогорец. Те се представят страхотно, радвам се за тях", каза още Георги Миланов, който коментира и анкетата за Футболист на годината в България, която спечели през 2012-а - "Подобни награди вече не ме интересуват. Пожелавам на Ивелин Попов да спечели, той направи страхотни мачове. Другият, който се представи добре, е Иван Иванов."