Спортният министър Красен Кралев информира каква сума БФС трябва да върне на държавата по две програми - за развитие на ДЮШ и провеждането на европейското първенство за юноши през 2015 година. Той говори и за промените в Български спортен тотализатор.

"Проверката на работата на БФС приключи отдавна. Водим кореспонденция с БФС на тази тема. Резултатът е, че БФС трябва да възстанови средства. Едната програма е за развитие на ДЮШ. Направили сме проверка на 591 футболни клуба. Наши инспектори се срещнаха с представители на клубовете и те потвърдиха, че са получили екипи. Само един клуб е декларирал, че не е получил екипировка. БФС дължи 1745 лева", каза Кралев при гостуването в bTV.

"По-голяма е сумата, която отпуснахме за провеждането на европейското първенство за юноши. БФС трябва да върне 142 766 лева заради по-дългия срок за наемане на стадиона на Черноморец (Бургас). Възраженията на БФС са, че от УЕФА са искали 24-часово наемане на съоръженията. Прокуратурата си води собствено разследване. По програма на развитие за ДЮШ са отпуснати 3,3 млн. лева. Там не са открити нарушения. Или БФС ще приеме нашата констатация, или ще възрази и съдът ще реши", обясни министърът.

"Нормално е да се търси ново решение за Български спортен тотализатор (б.р. - смени се ръководството на БСТ). Скоро ще видите какви нови игри ще бъдат предложени. Добрите резултати са налице и се надявам догодина да има повече постъпления. Преценихме, че ни трябват нови хора с модерно виждане за развитието на този сектор", добави Красен Кралев.