Министърът на спорта Красен Кралев разкри, че българският футбол ще тръгне напред с мащабна реформа в детско-юношеския футбол. Според него това е единственият начин да започне производството на по-класни футболисти.

"Надявам се на по-добри дни, трябва да направим сериозна реформа в детско-юношеския футбол, за да тръгнем напред и наистина да успеем да гоним реални цели. Чакаме да имаме Конгрес, който да донесе необходимите промени. Нашата работа е да предвидим демократичен избор. Господин Лечков има законно право да подаде своите претенции. Има Изпълком и БФС има ръководни органи, които да вземат решения. Надявам се на Конгреса да има свежи идеи и да тръгнем по нов път, който да включва работа в детско-юношеските школи", заяви Кралев след победата над Чехия с 1:0 в последния мач от европейските квалификации.

„Оптимист съм за българския спорт. Резултатите ни всяка година се подобряват. Проблеми във федерациите винаги ще има, това е част от демокрацията. Нашата работа е да няма натиск върху клубовете от страна на федерациите. Не искам да спекулирам дали ще се класираме. Ние трябва да гледаме по-мащабно. Това ще стане с работа в детско-юношеския футбол и чак тогава ще съм оптимист“, завърши министърът.