Футболните фенове не са спазили правилата и това е причината да няма публика на мачовете, обяви министърът на спорта Красен Кралев по време на петъчния парламентарен контрол.

През последните дни Ботев (Пловдив) и Славия поискаха да бъде разрешено присъствието на публика, след като се провеждат протести, а и дискотеките бяха отново отворени.

Според Кралев на спортно мероприятие на открито има по-малка вероятност за разпространение на коронавирус, отколкото на закрито.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Към финала за Купата на България имаше много голям интерес и беше по-опасно феновете да се струпат пред вратите на стадиона, каквато заявка бяха дали, отколкото да пуснем повече на трибуните. Разчитахме на съвестта на феновете, че ще спазват мерките, но за съжаление, това не се случи и затова се стигна до забраната да се допуска публика от 10 юли на спортни мероприятия", обясни Кралев.

Той съобщи, че от вчера е позволено и спортисти до 18 години да са с един придружител на състезание.

"Пандемията се отрази негативно на всички сектори, а спортът бе един от най-засегнатите. Бяха спрени всички спортни мероприятия и тренировките на спротистите, но мерките бяха правилни", допълни спортният ни министър.