Спортният министър Красен Кралев заяви, че никой от ЦСКА не го е търсил за съдействие. Той бе категоричен, че министерството е готово да помогне на "армейците" с каквото е необходимо.

"Не искам да коментирам ЦСКА", каза първоначално Кралев по време на пресконфренция, на която темата беше за лека атлетика.

"Лекоатлетите са кротки хора, възпитани. Те не са агресивни, концентрирани са върху маратона си. Дайте да говорим за нещо, което заслужава уважение и което е достойно. Трябва да опитате 42 км, за да разберете за какво говоря. И тогава трудно ще ми задавате въпроси за футбол, когато говорим за маратон. Говорим за лека атлетика в момента. Казали сме достатъчно ясно - нека да кажат какво искат (б.р. - отговаря Кралев, след като отново му е зададен въпрос за ЦСКА). Бойко Борисов им каза, аз им го казвам. Нито един човек от новото ръководство не ни е потърсил за съдействие. Всичко, което искат, ще им бъде подсигурено", каза Кралев след днешната пресконференция, посветена на Софийския маратон, който ще се проведе в неделя.

"Участието в националния отбор е личен избор на спортиста и на екипа му", отговори Кралев на въпрос за Григор Димитров и неговото неявяване в плейофа срещу Унгария за Купа "Дейвис". "Понякога фланелката на България тежи. Вече писахте къде участват всички от Топ 10 на света. И колко пари ще загуби Анди Мъри. Доколкото знам Джокович не отказва турнир в Сърбия. Мъри е същият. Повтарям, всичко е личен избор на спортиста", добави Кралев.