Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че на Четиристранна среща на министрите на спорта и ръководителите на футболните федерации на България, Гърция, Румъния и Сърбия всички са потвърдили готовността си да подкрепят проекта за обща кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 г.

„Най-важното от срещата, която беше проведена днес в Белград е, че четирите държави потвърдиха готовността си да подкрепят този проект. Ясно е, че освен спортен това е и политически проект. Правим го, за да покажем на останалия свят, че ние искаме на Балканите да живеем мирно и в хармония. Даваме заявка, че четирите държави заедно ще отстояваме политическите и икономическите си интереси“, обясни Кралев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Реално конкурса за подаването на документи за домакинство на ЕВРО 2028 ще бъде в края на 2020-та година, така че до тогава може да се подготвяме само на база критерии, които са задавани предни години.

Естествено, че предварително трябва да сме започнали с проектиране и строителство, добави той. Предоставили сме на колегите първоначална инфромация България с какво разполага. Стадионите ни са в най-малка готовност от четирите държави, но мисля, че съвсем спокойно може да се справим за този период.

Докато се подават първоначалните документи не е необходимо да имаш построените стадиони. „Можем да се справим, след като има такава политическа воля. Всички бяха много ентусиазирани, така че съм позитивно настроен.“, заяви спортният министър.