ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Селекционерът на националния отбор по футбол Младен Кръстаич даде пресконференция в Каунас, където утре България гостува на Литва в мач от квалификациите за Евро 2024. Срещата на стадион „Дариус и Гиренас“ започва в 16:00 часа българско време. 49-годишният специалист призова всички критики и напрежение да падат върху него, а не върху футболистите, тъй като повечето от тях са неопитни. Единствените изключения са Кирил Десподов, Спад Делев и Ивайло Чочев.

"Предстои важен мач. Нуждаем се от три точки. Литва има млад и перспективен отбор и затова не очаквам никак лесен двубой. Надявам се играчите ми да имат повече енергия, отколкото в предишните срещи. Срещу Черна гора играхме добре, заслужавахме равенство, но загубихме. Нашият отбор е млад, но с добро качество и амбиция. Тези играчи ще играят заедно в следващите десет години. Сигурен съм, че момчетата ще дадат 120% утре“, заяви Кръстаич.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

„Доволен съм, че ще играем на нов стадион, но още не съм го видял. Нормално е да имам поставена цел да печеля точки. Когато се правят промени, е нужно време те да се случат. Направихме подменяне на отбора, което никой не очакваше. Не знам дали сте гледали статистиката колко от футболистите имат опит. Опитни са Десподов, Делев и Чочев. Всички селекционери трябва да се съобразяваме с факта, че не можем да работим с футболистите постоянно. Сами може да си отговорите на въпроса защо някои не играят в клубовете“, допълни сърбинът.

„В ситуацията, в която се намираме, имаме качество, но нямаме опит. Трябва да се изгражда тим за бъдещето. Мен може да притискате, а не играчите. Аз трябва да съм под напрежение. Става дума за млади играчи без опит, с изключение на тези, които изброих. Не бих говорил само за предишните два мача, а за шестте, откакто съм начело. Нормално е да има върхове и спадове, когато се изгражда нов отбор. Състава ли? Погледнете кои футболисти бяха в самолета, таса че знаете вече състава", каза още Младен Кръстаич.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024