Българският национал Филип Кръстев официално беше представен от новия си клуб Лос Анджелис ФК. 21-годишният халф ще играе с №50, а един от съперниците му по терените в САЩ ще бъде мегазвездата на световния футбол Лионел Меси.

Кръстев проведе първа тренировка с отбора, воден от треньора Стив Черундоло. Българинът може да дебютира за шампиона на САЩ още утре в домакинството на Реал (Солт Лейк).

"Много съм щастлив да съм тук. Запознах се с момчетата. Имам големи надежди, развълнуван съм", започна Кръстев при представянето си.

"Когато за пръв път чух за интереса от Лос Анджелис, беше странно да дойда в МЛС. След като говорих с хора от клуба, започнах по-сериозно да проучвам мачовете на отбора. Видях много неща за нивото тук и смятам, че е много добра възможност за мен, особено в този тим. Харесват ми амбицията, играчите и е много добро място за мен да покажа на какво съм способен", коментира юношата на Славия.

"След трансфера на Лионел Меси в Интер (Маями), МЛС стана много по-популярен. В България много хора започват да се интересуват от американския шампионат. Мисля, че в следващите няколко години лигата ще става все по-популярна. Сигурен съм, че още големи имена ще дойдат след Меси", продължи Кръстев. 

"Няма нищо специално около №50. Много от номерата са заети. Смятам, че номерът ще ми донесе късмет. Гледах клипове с феновете. Атмосферата ще е страхотна и нямам търпение да съм на терена и да я усетя като футболист", каза българинът.

„Много отбори проявяваха интерес към мен. Имаше и други опции през лятото, но избрах Лос Анджелис много бързо, защото според мен това е най-доброто място да се развивам. Тук лигата, съотборниците ми, треньорите, всичко е на високо ниво. Притежавам всичко нужно, за да бъда добър играч и да се покажа пред света", амбициран е Фуфо.

"Не съм избрал да дойда тук заради възможността да играя срещу Меси. Разбира се, всички знаем каква легенда е той. Смятам, че всички играчи в МЛС са развълнувани да се изправят срещу него. Взех решението само заради отбора на Лос Анджелис", подчерта Кръстев.

„Лос Анджелис винаги е бил сред дестинациите ми за посещение, но беше много трудно да намеря време да дойда тук. Лудост е, че съм тук, за да играя. Ще се фокусирам повече върху футболната част. За останалите активности ще намеря време", добави бившият халф на Левски.