Селекционерът на девойките до 19 г. Емил Кърцевски даде своето мнение след победата над Естония с 3:1 в последния квалификационен двубой за Европейското първенство.

"За да могат да разберат хората какво точно сме постигнали, трябва да познават проблемите на женския футбол, да знаят от колко клуба и от колко момичета правим селекцията на националния отбор. Сега сме щастливи от победата и ако трябва да охарактеризирам представянето ни, би трябвало да кажа, че то е невероятно.

След загуби с 0:6 и 0:7 от Испания и Финландия тази оценка може да звучи пресилено, но с оглед на класите на съперниците ни тя наистина е реална и момичетата действително заслужават похвала. Казвам го, защото това е първото ни събиране през тази година и въпреки това на моменти успяхме да се противопоставим на противниците си само след подготовка от три дни.

Ние сме в самото начало на подготовката си, реално погледнато не сме стартирали и се надявам да имаме повече момичета, които да се занимават с футбол и да правим селекция не от 25, а например от 350 момичета."