Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски бе днес на посещение на базата на ФК Америка Минейро (Бело Оризонте). Той проведе и специална среща с представители на бразилския клуб.

Христо Крушарски бе приветстван от двама от главните акционери – Аленсар да Силвейра и Еулер Араухо, както и от спортния директор Фред Кардо. На срещата бе обсъждана бъдеща съвместна работа между ПФК Локомотив Пловдив и ФК Америка Минейро, както и размяна на играчи от двата клуба с договори за по 1 година.

Христо Крушарски остана впечатлен от подготовката и тренировъчния процес на различните формации на ФК Америка – първи отбор, втори отбор и детско-юношески тимове. Заниманията се състоят 3 часа, като включват два часа тренировъчен процес на терена и още един във фитнеса. Треньорският състав там пък прекарва по седем часа на терен.

"Именно такъв тип занимания с такава продължителност са в основата на това Бразилия да има толкова много футболисти от световна класа“, смята Христо Крушарски.

Късно тази вечер той ще бъде и специален гост на четвъртфиналната среща за Купата на Бразилия между Атлетико Минейро и Сао Пауло.