Защитникът на ЦСКА Тончи Кукоч не се притеснява от дисциплинарно производство, което Хърватската футболна федерация започна срещу него. Причината за действията на централата е използването на част от логото й, зачеркнато върху тениска и комбинирано с думата "Mafia".

Левият бек не закъсня с отговора, като в страницата си във "Фейсбук" сподели своето виждане по възникналия казус.

"Тези от Хърватската футболна федерация (HNS) продължават с глупостите и вече дори е позорно. Защото знакът на тениската никога не може да доведе до дисциплинарно наказание. Ако бе техният знак, биха имали правно основание. Но на него никъде не се вижда емблемата на федерацията, та дори и обикновен адвокат-стажант ще представлява и защити Кукоч в съда. В правото няма „мисля”, „струва ми се”, а вместо това има чиста ситуация. Картинката на фланелката ми може да се тълкува по всякакъв начин, но няма нищо общо със знака на федерацията, освен прилики. Къде са цветовете (червено и бяло), които показват хърватския герб? Къде е името на Хърватската федерация по футбол? За нищо от снимката не са налице законови основания за дисциплинарни действия.

Аз съм винаги две крачки пред вас!
Приятен ден!", написа Кукоч.

Още в неделя късно вечерта БЛИЦ ви съобщи за поредното скандално действие на хърватина, този път по време на коледен турнир в Сплит.