Хърватската футболна федерация започва дисциплинарно производство срещу играча на ЦСКА Тончи Кукоч. Още в неделя късно вечерта БЛИЦ ви съобщи за поредното скандално действие на хърватина, този път по време на коледен турнир в Сплит.

Левият бек игра на благотворителния турнир, в който тимът му спечели купата с победа 5:2, а той бе определен за номер 1 и голмайстор на надпреварата. Кукоч, който се готви за трансфер в Динамо (Киев), се появи с черна фланелка и забранителен знак на логото местната футболна федерация и надпис - "Свършено е!". 
 
"Това е между мен и тях, а бих казал, че така мислят още 500 хиляди души. Тези, които трябва да разберат това послание, ще го направят, а за Нико Ковач...  убеден съм, че ще ме повика в националния отбор", заяви Тончи Кукоч пред 24sata.hr. 
 
Отношенията между Кукоч и местната федерация са обтегнати през последните месеци, в които бранителят публично изрази недоволството си, че не попада в националния тим и се обяви за най-добрия ляв бек в Хърватия. От футболната централа контрираха като го обявиха за анонимник. Днес на официалната си страница в интернет Федерацията официално съобщи, че започва дисциплинарно производство срещу Кукоч.