Ексцентричният ляв бек на ЦСКА Тончи Кукоч за пореден път направи култово изказване и зарадва колегите от Хърватия, които всеки ден го търсят за интервюта. Бранителят ще бъде част от четиристранен благотворителен турнир, в който участие ще вземат почти всички национали. На 26 декември Кукоч ще бъде в един отбор с бившия капитан на Хърватия Йосип Симунич, който наскоро обяви, че прекратява кариерата.

"Радвам се, че Йосип Симунич ще участва. Това е човек, който в края на кариерата си ще има шанса да играе заедно с велик играч като мен. Сигурен съм, че ще се радва", втрещи Кукоч хърватските медии.

Той изрази разочарование, че националният селекционер Нико Ковач няма да участва в турнира. "Съжалявам, че Нико Ковач няма да участва, за да мога да го убедя в своите качества от първа ръка."

Кукоч, който е пред трансфер в Динамо (Киев), сподели, че е получил сигнали, че може да бъде викнат в националния тим. "Това е моето място, отдавна казах, че признавам само Роберт Ярни и Иван Стринич за добри леви бекове, другите не ме интересуват".

Кукоч бе попитан и как ще се разбира с играчите, които обиди в социалните мрежи, на което той отговори така: "Когато ме викнат, те няма да бъдат там, така че няма причина да ги споменавам”.