Новият старши треньор на Локомотив (София) Валерий Дамянов беше разцелуван от ексцентричния бос на клуба Петър Касев, който също присъства на старта на лятната подготовка на отбора. Култовият бизнесмен обясни как "железничарите" ще полетят към завръщането в "А" група.

"Армията има ръководител", каза Касев, посочвайки Валерий Дамянов.

"Тилът сме ние, бутаме локомотива и даваме въглищата, с които трябва да върви", добави с усмивка съдружникът на Кирил Льосков.

"Тръгнахме много късно, но смятам, че трябва да се оправим до първия мач. Локомотив има нужда от помощ. Аз смятам, че трябва да върна това, което е направил Локомотив за мен. Ако не беше Локомотив, аз нямаше да бъда никой. Сега Локомотив се нуждае от мен и аз ще се опитам да помогна. Ако ми дадат една година да работя и не се грижат да има непременно някакви крайни резултати, аз ще бъда тук до юни месец 2016 година", заяви Валерий Дамянов.

"Румен Рангелов, Васко Велев, Дарко Савич и Младен Стоев са тук. Това са футболисти с много мачове зад гърба си. Ако останат и покрай тях намерим млади футболисти, които могат да израснат, Локомотив ще бъде доста конкурентноспособен в Югозападната "В" група", каза наставникът на Локомотив (София).

"Ще работя с 18 футболисти. Другите хора, които ми трябват в тренировъчния процес, до 22-23-ма футболисти, ще бъдат наши юноши", допълни специалистът.

"Естествено, че Локомотив има шанс за първото място. Трябва да се борим с ЦСКА, а какво ще стане, ще покаже Господ. Битката във "В" група с ЦСКА ще бъде напълно честна", каза още треньорът на столичните "железничари".

"На 31 юли ще играем контрола с третодивизионен израелски отбор. На 3 август заминаваме на едноседмичен лагер в Тетевен преди първия мач", добави Валерий Дамянов.