Ръководството на футболен клуб Марица няма да се огъне пред нападките към него и ще продължи да преследва целта си - влизане в "Б" група. Това заявиха днес пред журналисти спортният директор на клуба Тони Стойнов, старши треньорът на отбора Петър Курдов, футболисти и фенове.

Повод за брифинга бяха обвиненията на бившия изпълнителен директор на Марица Николай Филипов и Стойчо Димитров към тях, че купуват мачове и фалшифицират подписи. Двамата бяха наречени от Курдов "изкуфели пенсионери".

Курдов се закани, че ще заведе дело срещу Никола Филипов и Стойчо Димитров за клевета. Той обвини кмета на район "Северен" Ральо Ралев, че е в основата на всички скандали около отбора. Петър Курдов заяви, че в момента клубът е изправен под сериозна въпросителна за съществуването си, ако не бъде избран нов Управителен съвет. Очаква се в скоро време да бъде насрочена датата на Общо събрание на ФК Марица, на което да се избере ново ръководство от хора, които да осигурят доброто управление и финансирането на клуба.

Футболистите от своя страна подкрепиха Петър Курдов и настоящото ръководство, които били коректни към тях и плащали премиите редовно.

Колегите от PlovdivDerbyTV показаха кадри от цялата пресконференция, продължила повече от 1 час: