Треньорът на Славия Мартин Кушев се закани, че възпитаниците му ще победят Литекс насред Ловеч. Наставникът на “белите” говори на пресконференция преди срещата, която е в събота от 19:00 часа. Според него отсъствието на контузените Чавдар Янков и Павле Попара няма да е фатално за отбора.

“Знаете за последните контузии на Павле Попара и Чавдар Янков. Имаме двама футболисти, които се оплакват от настинка и грип. Виждате времето какво е. Отиваме в Ловеч с ясната представа, че се изправяме срещу един от най-добрите отбори в България.  Не само Акийоши и Мацуи могат да заместят Попара и Янков. Имаме доста футболисти в средата на терена. Всеки, който да излезе в събота на терена в Ловеч, трябва да даде максимума от себе си”, коментира Кушев.

Той не се притесни и от традицията неговият отбор да не успява дори да вкара гол, още по-малко да стигне до победата в Ловеч.

"Традициите са, за да се нарушават. Със сигурност ще бъде здрав двубой при перфектни условия и на хубав терен. Надявам се да се противопоставим добре на един силен отбор и да вземем трите точки", добави Кушев.

"Мисля, че футболистите трябва да бъдат мотивирани от присъствието на президента, който ни подкрепя и казва само добри думи преди всеки мач. Засега няма финансови стимули срещу топ отборите. Дългосрочни сметки не искам да правя, във всеки мач излизаме за победа и три точки. Резултатите говорят достатъчно добре за нас, но са изминали само шест кръга. Не искам да казваме, че това е супер Славия. Има още доста мачове, трябва да бъдем много концентрирани", завърши Кушев.