Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков разкри, че българин ще застане начело на националния ни тим, след като Станимир Стоилов и Наско Сираков подадоха оставки.

"Българин ще ни води. Вижте какво стана в Русия и Грузия. В момента има безработни чужденци, които са се провалили и са били изхвърлени от някъде. За какво са ни такива треньори? Да дойдат и да вземат торба пари ли?", отсече пред "Канал 3" Йордан Лечков.

Вицепрезидентът на БФС не пропусна да отвърне и на треньора на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев. Зума доста остро нападна Лечков вчера и дори призова Борислав Михайлов да го премахне от Футболнани ни централа.

"Ако правят това, което аз правя с юношите в Сливен, ще се вслушам в критиките. Затова не искам акъл да ми дават Кака, Бате или Зум. Когато дойдохме преди четири години в касата на БФС нямаше нито една стотинка, а ние вече толкова време осигуряваме с личните си контакти всички пари. Това, че някой не иска да се раздава или толкова си може, не е наша работа. БФС не учи на футбол. Щом футболистите не са доволни, да си ходят. Ще дойдат други, готови да се раздават на терена", заяви кметът на Сливен.

"Колко много треньори изгонихме заради едно поколение? А колко играчи не се реализираха заради разни каляски. Няма незаменими, има недостижими", каза още Йордан Лечков. /БЛИЦ