Вицепрезидентът в БФС и отговорник за националните отбори Йордан Лечков говори след срамното 2:3 от Косово. "Или можеш да говориш, или не можеш след такъв мач. Не знам кой какво е коментирал, не съм гледал, за да мога да съм адекватен на всички отговори", коментира Лечков.

"Добре, че сте видели, че Косово има 17 удара в София. Футболът се играе на голове. Мисля, че сега трябва да бъдем по-мъдри, да не нападаме, тъй като успехът има много бащи, а неуспехът една майка. Виждате каква е реалността, мисля че по-добре от мен следите нещата. Колко от титулярите на Косово играят в чужбина? Вие знаете по-добре от мен тези неща и ние трябва да бъдем реалисти”, продължи шефът в БФС.

„Нека си видим първенството. Къде играят нашите играчи? Всеки има мнение, дърпате ме за езика, но нямам намерение да отговарям. Ние всички знаем каква е реалността. Футболът е такава игра, при 2:1 се радвахме всички", каза Лечков. 

„Когато тръгнем да критикуваме, трябва да е основателно, да посочваме нещата, които се виждат. Говоря и за вътрешния футбол. На БФС ролята се знае. Ако имате забележки към нас, щяха да ги посочат. В живота е така. Трябва да бъдем по-разумни. Приятно изненадан съм от публиката, но хората подкрепяха отбора. Да, малко бяха, но това е”, продължи Лечков.

„Още 15 години смятаме да сме начело на БФС след изминалите 15 години. Българският футбол не върви надолу само заради БФС. Говорихме го вече. Това са клубове, първенства, нямам намерение да отговарям. Изкарването на играчи не е роля на футболния съюз. Това е ежедневната работа в клубовете. Аз съм казал, че липсват деца. Имам син, който не иска да спортува. Косоварите играят в по-добри отбори. Вторият гол ни го вкара втория голмайстор в Турция. Ние имаме ли такъв? Къде играе?”, обърна се Лечков към журналистите.

„Трябва да бъдем обективно-критични. Сега имаме нов треньор, ще се съберем сутринта да видим как ги вижда Балъков нещата. Това е ежедневна работа като всеки един бизнес. Черна гора е 600-хиляди страна. Те не са никак лош отбор, така че това е действителността и предстои работа. Лидер се става на терена, а не пред микрофони”, загадъчно продължи шефът в БФС.

"Позволих си да вляза в съблекалнята на почивката. Аз обирам само негативите, но никой не сме карали на сила да идва, а и да си тръгва. Нека всеки си развие философията, разбирането, вика си играчите. Аз не мога да говоря от името на футболистите – не знам дали съзнават какво е националния отбор", каза още Йордан Лечков.