Селекционерът на Косово Бернар Шаланд посочи манталитета на своите играчи като решаващ фактор за драматичния успех с 3:2 срещу България на Националния стадион „Васил Левски“ в мач от група „А“ на квалификациите за Евро 2020.

"Мисля, че изиграхме отличен двубой, и двата отбора искаха да спечелят. Имаше атаки и към едната, и към другата врата. Бях притеснен, защото България играеше добър футбол. Моят отбор показа страхотни ментални възможности в последните 20 минути, контролирахме топката, имахме много добри възможности за гол и накрая успяхме", заяви Шаланд след мача.

"Не смятам, че физиката беше решаваща, по-скоро манталитетът. Моите футболисти вярваха, че могат да вкарат гол и го направиха. България трябваше да се защитава през цялото време в края. Ние бяхме подготвени да играем на високо ниво 90-95 минути, макар че е краят на сезона, всички играчи се стараха. Аз съм в този отбор от година и половина. Имали сме 13 квалификационни мача в историята на Косово и 6 мача за Лигата на нациите. Знам, че имаме добри играчи, но след този мач знам, че вече имаме играчи, които са силни физически и ментално“, добави наставникът на Косово.

Нашата квалификационна група за Евро 2020