Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков сподели, че е страната ни може да подобри инфраструктурата си при кандидатура за Мондиал 2030 заедно с Румъния, Сърбия и Гърция. Той бе сред официалните гости на премиерата на биографичната книга на Христо Стоичков и призна, че е горд, че е играл заедно с Камата.

„За мен е хубаво, че има такова събиране на първо място. Това е целият изявен български спорт. Ще ми се да има повече такива мероприятия. Това е много повече от признание. Аз също имах предложение от Владо Памуков да правя книга, но една е достатъчна. Горд съм, че съм играл с Камата. Горд съм, че съм бил част от успехите му. Имали сме много спорове, даже сме се били. Нямаме основания да се срамуваме от това, което постигнахме“, каза Лечков.

„Винаги съм оптимист за българския футбол. Реално е много да сме кандидат за Мондиал 2030. Даже да не успеем да спечелим, всяка страна, която кандидатства, може да си подобри инфраструктурата“, добави един от героите ни от Мондиал 1994 в САЩ.

Стоичков ексклузивно пред БЛИЦ: Никога няма да се върна в българския футбол! Един с голяма тимберица ме вика да ме разследва! (СНИМКИ)