Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков Лечков коментира предстоящите два двубоя на националния отбор срещу Иран и Черна гора, както и развитието на родния футбол и липсата на качествени състезатели.

Героят от САЩ`94 каза, че иска да види добра игра от "лъвовете" и коментира завръщането на "трикольорите" в Пловдив, където в четвъртък (7 септември) ще се изиграе приятелския двубой срещу персите. На 10 септември пък селекцията на Младен Кръстаич гостува на Черна гора в евроквалификация.

"Всички желаем да видим една по-здрава и стегната игра. За мен това е много важно в един отбор. Тези момчета вече имат опит, познават треньора и от тях зависи, ако искат да се развиват. Аз държа на добрата игра", коментира пред "Арена спорт" Йордан Лечков. 

"Искам да поздравя пловдивчани с тази придобивка. Дано се наслаждават на новия стадион и дано ние постигнем добър резултат там. При всички положения Пловдив е една естествена футболна столица и би било удобно за всички футболни запалянковци, ако играем там", продължи героят от САЩ`94.

Един от ръководителите в БФС говори и за работата на селекционера Младен Кръстаич, който вече повече от година е начело на националния отбор, както и дали България все още има шансове да играе на Евро 2024 - "Рано е да се прави равносметка на работата на Кръстаич. Поздравявам го, че предприе бързо тази крачка и да направи реформа, давайки шанс на младите футболисти. Нито един треньор в света не е сигурен за своя пост. Ще се направят анализи на мачовете, но нека да не разсъждаваме по фенски. За мен нямаме шанс за Евро 2024. Групата е доста силна. Още в самото начало казах, че Унгария е фаворит". 

Лечков засегна и темата с липсата на достатъчно качествени български футболисти в отборите у нас, изразявайки мнение, че във всеки мач в тимовете трябва да има поне по трима родни състезатели.

"Ако мен ме питате, трябва да има поне трима българи във всеки отбор, но те трябва да бъдат качествени. Не казвам, че чужденците са по-добри, но отборите си имат президенти, а те си следват клубната политика. Ние нищо не можем да направим насила", коментира вицепрезидентът на БФС.

Накрая Йордан Лечков се обърна към бившия си съотборник Петър Хубчев, за да му вдъхне кураж в битката с коварната болест: "Пожелавам му да преодолее всичко. Това, което не ни убива, ни прави по-силни".

Нашата група в квалификациите за Евро 2024