Почетният президент на Сливен Йордан Лечков не успя да изгледа загубата на своя тим с 0:3 от Локомотив (София), тъй като бе в Италия за благотворителен мач. Кметът обяви, че поражението от "железничарите" не е срамно. Лечков изрази оптимизъм за предстоящия двубой в събота срещу Калиакра, като обяви, че мач с мач не си прилича, имайки предвид слабото представяне на "войводите" срещу Локо и в същото време победата на тима от Каварна с 4:0 над Черно море.

"С оглед на нашата класа, доволен съм от показаното. Не e срамно да загубиш от Локомотив във София. До този момент отборът се справя добре. Показаното не отговаря на точките, които имаме. Както винаги казвам - бяхме ощетени в много от кръговете. Надявам се в последните два мача да вземем максимума и след това да направим една много добра подготовка за новия полусезон", поясни Лечков и не скри факта, че клуба има задължения към футболистите.

"Ако ЦСКА ни се издължат с парите, които очакваме повече от година и половина, и ние ще бъдем изрядни платци. Така подреждаме нещата в нашия клуб, че правим бюджета година зa година. Разчитаме на разплащането на ЦСКА. Понякога се налага и самите футболисти да преминат през определени изпитания, за да видим дали можем да разчитаме на тях. Сливен е един от най-стабилните клубове в "А" група, с ярко изградена собствена база. Плащаме си разходите, произвеждаме наши кадри. Справяме се, предвид затруднената ситуация. Очакваме от ЦСКА 610 000 лева. Неприятно е, че дължим на някой пари, но като ни се издължат на нас и ние ще се издължим", коментира пред sliven-sport Йордан Лечков.

Относно изказването на бившия играч на "войводите" Илия Илиев, който определи живота в клуба от Сливен като сомалийска приказка, Лечков бе лаконичен - "Живя в хотела и се храни без пари, а като цяло в първенството отбеляза само един гол. Обективно гледам на нещата. Преди трансфера има договорености, които не се спазват. Той има претенции да получи нещо, след като не го е изработил. В Сливен не сме Челси с Роман Абрамович. Футболистите ни като играеха добре, получаваха най-големите заплати и премии. Заслужилите си взеха всичко, като Иван Стоянов, Здравко Чавдаров, Коста Янев и Костадин Стоянов. Развили са се и са си получили парите."

Благодетелят на футбола в Сливен изрази задоволство от доброто представяне на подрастващите в школата на клуба. "Радва ме това, че в Елитната група до 19 години отборът ни се представя добре. Залагаме на нашата школа и каквото можем правим за израстването им", добави още бившият национал. /БЛИЦ