Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков говори след проведеното заседание на Изпълкома в Бояна.

„Ако искате си върнете си записите и вижте какво съм казал още от първия ден, когато се случиха тези неща, че ние си имаме президент. Не се разминавам от моята си позиция“, заяви Лечков.

„Предпочитам да говорим генералните неща, с оглед на обстановката в държавата. На следващия Изпълком, ще кажа какво трябва да се промени. Трябва да се гласува и да се направи предложение пред бъдещето правителство – нужно е да се промени философията на финансирането на спортните клубове. Всеки говори за промяна. Това, което зависи от нас, го правим, но това, което не се изисква от нас и ни питате защо нищо не правим. Ние не можем да строим стадиони и да правим лицензите на отборите пред УЕФА. Правим много компромиси.  Най-важното и ако искате да бъдем конструктивни – Лудогорец е добър пример, но идват накрая едни добронамерени държавни служители и ти казват, че не ти признават рекламата за разход. Това е факт, говоря го от личен опит. Ако човек иска да дава пари трябва да има промени в закона. Това е нашата инициатива“, добави още героят от САЩ '94.

„Никога не съм си позволявал и няма сега да го направя. Няма нищо лошо. Бих дал съвет на Бербатов и екипа му. Обичам да говоря сериозни неща. Знам, че много хора не ни харесват, нашият суверен са клубовете и гласуват за нас. Клубовете, които са гласували на предишния Конгрес съществуват. Трябва да има комуникация. Това бих ги посъветвал. Забравяме каква беше обстановката през 2019 година. Футболът е един феномен. На сила хубост не става. Ние сме организация с нестопанска цел. При всички положения оттеглянето на оставката на Боби Михайлов е правилна. Новите кандидати трябва да имат административен опит. Когато встъпихме в длъжностите си – аз и Боби имахме такъв. Бих посъветвал, ако искат да си съберат 350 гласа и да дойдат“, каза Лечков.