Кметът на Сливен Йордан Лечков продължава войната си с ЦСКА. Първият вицепрезидент на БФС дори заплаши ръководството на "армейците", призовавайки колегите си от Борисовата градина, че е по-добре за тях да спрат да го дразнят.

"Отказвам да влизам в дебати с тези ниско квалифицирани кадри", заяви Лечков по адрес на босовете на ЦСКА.

"Неслучайно съм вицепрезидент на БФС. Да престанат да ме дразнят, защото Борислав Михайлов ще излезе в отпуск и тогава аз ще съм президент. Съвсем сериозно го казвам. Те не са ми на нивото", добави кметът на Сливен на традиционния си брифинг под Сините камъни.

Лечков каза още, че в сравнение с "червените" неговият клуб е за пример. "Въпреки че са ЦСКА и са голямо име, колкото и да бягат срещу нашия клуб, скоро няма да ни стигнат. Продължават да ни дължат още 84 000 лева от лихви. По-хубаво от това, което ние направихме - здраве му кажи. Предоставихме им футболисти - национални състезатели, а те не са коректни. Ръководителите на този клуб са на селско-махленско ниво. Аз може и да съм тръгнал от село, ама съм с европейски манталитет", добави кметът на Сливен.

Кметът обеща, че до началото на първенството ще се издължи, както към държавата, така и към още няколко бивши футболисти на "войводите". Той добави, че има задължения към Литекс от 40 000 лева и към Черноморец от 100 000 лева, които също ще бъдат погасени.

"Бюджетът ни за тази година ще е добър. Да не се притесняват за нашия лиценз. Имам претенцията, че може би след Литекс сме един от най-стабилните клубове в страната. А и база нямат като нашата. Данъчните ни провериха. Точно от проверки ние не се плашим", каза още Лечков.