Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков сподели, че се съмнява в шансовете на България за класиране на Световно първенство. В предаването „Събуди се“ по Нова Телевизия той предложи да отпишем настоящата кампания, и да се съсредоточим върху настоящите юношески национали и да разчитаме чак тогава на някакво класиране. Преди дни друга легенда на българския футбол – Емил Костадинов, сподели пред БЛИЦ СПОРТ, че задачата в настоящите световни квалификации е да се обиграе отбор, който да се бори за класиране на Евро 2020.

"За мен, когато се започне някаква квалификация, трябва да се мисли мач за мач. Гледам да съм оптимист. Първият мач мина. Трябва да сме и реалисти, и ние, и вие. И да се запитаме, имаме ли шансове да се класираме? Този път се съмнявам, и това има положителна страна - напрежението да е по-малко. Победата си е победа. Няма какво да се заблуждаваме, много от футболистите на Люксембург играят в по-силни отбори, отколкото нашите", коментира вицепрезидентът на БФС

„Аз просто съм реалист. Аз съм на мнение, и вече съм водил разговори, че трябва да се концентрираме върху по-младите играчи, тези, които сега са на 19. Да се концентрираме върху следващите квалификации. Аз не съм се предал, но това са реалностите", обяви Йордан Лечков.