Вицепрезидентът на БФС и отговорник за националните отбори Йордан Лечков призова да не бързаме да осъждаме националите след измъчената победа с 4:3 над Люксембург, а да свикваме с такива резултати.

"Трябва да свкиваме с мисълта, че така ще бъде. Както виждате, Швеция се затруднява. На мен ми липсваше агресията и динамиката като първи мач. Желание?! Не толкова, както аз очаквах. Затова казвам - динамика и агресия. Нека да си свикнем. Нека се погледнем в очите и да си кажем, че сме на това ниво. Чакаме Унгария 55 години. Ние трябва да бъдем реалисти.

Зададохте въпрос за оставката. Кой да си подаде оставка? Ние не играем. Да, нормално е. Ако аз съм публика, и аз може би щях да викам оставка. Всички сме виновници. И вие сте виновни, защото сте част от футбола. Сам човек само за тоалетна, всичко става с общи усилия.

На въпрос, може ли Изпълкомът да промени нещо, Лечков каза: "На 49 години мога ли да вляза да играя?! Днес имаше ли мач, стадион, охрана, автобус, хотели. Какво друго очаквате? Дайте акъл. Как да ги произведем. Мачът не е свършил, 60-та минута, някой вика оставка. Къде бяха тези хора, които искат оставка.

Кой в държавата ни е наред, за да ни е наред футболът. От Олимпиадата доволни ли сте?! Имаме ли спорт? Аз с 49 години опит всеки ден спортувам. Имам двама сина, които с мъка убеждавам да спортуват.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​