Отговорникът за националните отбори Йордан Лечков коментира пред БЛИЦ жребия за плейофите на Лигата на нациите, който отреди България да домакинства на Унгария на 26 март. При успех в мача ще приемем в решителна битка победителя от двойката Исландия - Румъния. Победа и в този мач ни праща на Евро 2020, където вече стана ясно, че ще бъдем в една група с Германия.

"Доста положителен жребий. По-добър вариант едва ли можеше да има. Трябва да се концентираме изцяло върху двубоя с Унгария, а не да мислим вече за следващ съперник. Трябва да сме търпеливи - търпението винаги се възнаграждава", започна Лечков пред БЛИЦ.

"Унгарците са отбор от нашата черга и всичко е в краката и главите на футболистите. Голямо предимство е това, че сме домакини. Няма на кого да се сърдим, ако не успеем да победим. Съперникът е напълно достъпен отбор", продължи първият вицепрезидент на БФС.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Всичко на футболистите им е уредено. Ние нашата работа сме си я свършили - в двата смисъла. Разбира се, трябваше да има напрежение, малко интриги преди тези мачове. Явно с тях върви добре българския футбол", коментира още Лечков.

"Не е моя работа да се запознавам с тима на Унгария. Всичко е в ръцете на селекционера. Той ги разузнава, той си решава кого да вика. Момчетата понатрупаха самочувствие с победата над Чехия в много важен момент", каза легендарният халф на въпрос дали познава "маджарите".

Лечков призова да не се бърза, след като го попитахме дали вече знае, че при евентуално класиране на финалите ще се изправим срещу Германия. 

"Нека не избързваме. Трябва да сме търпеливи и да се мисли мач за мач", завърши отговорникът за националните отбори.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ