Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков реши повече да не дава пари за футболния отбор на Сливен и пожела изваждането му от "Б" група, както и стана всъщност. При това положение синът му Лъчезар вече е без отбор, тъй като защитаваше екипа именно на "войводите", които записваха загуба след загуба през първия полусезон. Сега обаче Лечков се опитва да уреди наследника си в Етър, който се премести от Велико Търново под Сините камъни.

"Виолетовите" използват хотела на бившия кмет, както и базата на стадион "Хаджи Димитър". В Етър бяха събрани играчи от всевъзможни държави, дори пристигна и афганистанец.
le4.jpg
Селекцията на Сердар Даят обаче стартира по изненадващо приятен начин - с победа 2:1 над Монтана. Въпреки събрания голям брой футболисти, турският наставник на аутсайдера в "А" група смятал да продължи работата по селекцията. Лечков вече предложил сина си Лъчезар на етърци, а Даят смятал да вземе и още няколко момчета от закрития вече отбор на Сливен, които да тества по време на тренировките. Ако някой от тях покаже качества, има шанс да подпише договор с "виолетовите".

19-годишният син на Лечков играе в халфовата линия, като дебютира в професионалния футбол с екипа на Сливен, когато беше още на 17. Големият наследник на героя от САЩ`94 обаче така и не успява да тръгне нагоре, а коментарите под Сините камъни са, че ако иска да стане добър футболист като баща си, трябва да поограничи нощния живот.