Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков коментира загубата на националния ни отбор по футбол с 1:2 от Хърватия в контрола в Катар. Той похвали тима и отчете старанието в действията на играчите. Героят от САЩ '94 не пропусна да коментира и случващото се пред централата на БФС, където има протести срещу властта в родния футбол.

 Winbet - победата е емоция! (18+)

"Трябва да се гледа повече играта. Жалко за резултата, защото изпуснахме. По глупав начин изпуснахме резултата. Кирил Десподов трябва да си вземе поука. Доволен съм от вложеното старание. Момчетата стояха добре. Без да подценявам, че Хърватия игра с резерви през първото полувреме. Когато играеш с големите и биеш големите, ставаш голям. Когато ти се отдаде шанс, трябва да го използваш", заяви той, след което отговори на въпрос за протеста пред БФС.

"Не ни се отрази случващото се в София. Продължава се с глупостите. Протестите не ни притесняват. В свободна държава живеем. Протестите на кого са? Аз не знам. Два клуба или два олигарха си мерят влиянието, ние сме косвена жертва. На 12 октомври имаше редовно проведен Конгрес, признат от ФИФА и УЕФА. Четете внимателно устава!

Добре бяхме посрещнати от всички – катарци, хървати. Не се месим в работата на съда. От началото говоря – следете Устава. Получава се параграф 22“, завърши Лечков.