Вицепрезидентът на БФС и кмет на Сливен Йордан Лечков отвърна на думите на Димитър Бербатов. Звездата на Манчестър Юнайтед вчера заяви публично, че Лечков е един от хората, които мътят водата в българския футбол и заради които се е отказал от националния отбор. Митко изгледа загубата на националите от Англия с 0:3 на стадион “Васил Левски”.

“Има право човекът. Явно позицията, от която гледа в последно време, му е помогнала да започне повече да разбира футбола. Рядко изпадам в персонални квалификации. Кой какво говори и какво мисли няма какво да го коментирам. В личен план съм загрижен за него. Мисля да му отправя оферта, в Сливен след седмица организираме пленер по рисуване, ще искам от Сър Алекс да го пусне, защото едно е ясно – Бербатов е най-добрият футболист сред художниците и най-добрият художник сред футболистите. Кой повече разбира от футбол, някой, който е минал всички стъпки, които Бербатов все още не е стигнал, или журналистите например. Аз не съм критикувал, а посочвал реалните грешки. Трябва на всички да е ясно, че отдавна нямаме национален отбор. Мен най-много ме боли, тъй като сме постигнали нещо през годините. Не искам да сравнявам нещата, но когато имаш база за сравнение, не е срамно да изискваме от сегашните национали”, заяви Лечков в интервю пред “Дарик” радио.

“Всички сме виновни, отпреди 6 години съм казал нещо. Ние трябва да изясним къде сме, кои сме и защо сме там. Причини много. Виновни сме всички футболни хора. Пак повтарям и потретвам, момчетата от младата генерация не дават достатъчно, когато са в националния отбор. Дали имената са Иванов, Петров, няма никакво значение. Ситуацията е ясна, падаме там, където ни хванат. Стратегия имаме, 8 милиона българи разбираме от футбол. Дали сме пълен картбалнш на треньора, не сме се месили нито в неговата работа, нито в работата на предшествениците му. Вие постоянно критикувате треньорите. Не може всички специалисти да са некадърни, а футболисти, които нямат една запомняща се победа, да оставят в сянка. Ние сме много докачливи, на Запад на никого нищо не се спестява. Аз нямам конфликт, който има, го има със себе си. На калпавия космонавт космоса му пречи”, завърши Лечков./БЛИЦ