Бившият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков каза, че се очакват изненади във футбола и по-специално на конгреса, но не пожела да конкретизира какви точно. 

"Не е проблем дали президентите ще са в Изпълкома на БФС, но ако са на положение. И има с какво да помогнат. И да са безпристрастни", каза Лечков в предаването "Арена спорт" по БНТ.

Той коментира скандалните изказвания на Асен Букарев и на президента на Марица (Пловдив) Христо Христов, който обясни, че е давал подкуп на член на Изпълкома. "Когато кажеш "А", трябва да кажеш и "Б". Относно Букарев - футболният съюз е регулаторен орган. Ако има нещо, органите на реда да си свършат работата", призова Лечков.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Нищо случило се в БФС не беше редно, така е и с датата на конгреса (б.р. - 11 декември). Не визирам себе си като кандидат за президент на БФС. Трябва да има промяна. Времето тече, а кандидати няма. Предстоят изненади, ще видите какви", загадъчно обясни героят от САЩ`94. 

"Всичко може да се случи. Следващият президент трябва да е с опит и реноме. Всички плюха по Боби Mихайлов, а преди това му гарантираха и засвидетелстваха доверие. Дали това е нормално? В момента нямаме клуб, освен Лудогорец, който да няма финансови проблеми", добави Йордан Лечков.