Легендарният вратар на "Левски" Стефан Стайков не се изказа особено ласкаво за сегашните футболисти два дни преди вечното дерби. Той и Стойчо Младенов дадоха брифинг по повод сблъсъка между "сините" и "червените", който е в събота от 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Вярно е, че животът вече не е същият както преди. Футболът е едно колело, което се върти. Парите са важни, тъй като всички имаме семейства. Въпреки това на времето ние играехме за честта на клуба. На сегашните футболисти трябва добре да им се обясни ситуацията. Защото, когато им говорят за фланелката и емблемата на клуба, те мислят само за парите", коментира 63-годишният Стайков.

"Не искам да говоря повече за настоящите играчи, тъй като сигурно ще ми се смеят. Ще кажат, че по мое време сме играли на ходом. Те сега играят бързо, но няма кой да ги гледа", заяви бившият вратар.

"В "Левски", ако не си спечелил и Купата и титлата, все едно не си играл и сезонът е загубен. На отбора винаги е имало и ще има цел да е номер едно. Имало е години, в които сме печелили само купата или титлата, и се е смятала за неуспешна, а сега се налага да се радваме на участие в Европа, което дори и не продължава чак толкова дълго", добави Стефан Стайков.