Легендарният нападател на ЦСКА Спас Джевизов даде интервю за клубната телевизия cska-live.tv. Един от най-добрите реализатори в историята на българския футбол коментира състоянието на детско-юношеската школа на клуба, проблемите около тренировъчния процес. Спас се върна и в годините назад, когато защитаваше червената фланелка."

"Ще започнем от там, отпреди 4-5 години, когато имахме базата на "Четвърти километър". И тя не беше за показване. Беднотията беше страшна и тогава, но поне си имахме дом. Това беше нашата крепост. След това настанаха тежки години за школата, играехме къде ли не, на какви ли не терени. Вече колко години една тухла не е сложена една върху друга. Продължавам да ходя насам натам, нямаме собствен терен. Игрищата, които имаме в момента, донякъде поддържаме някаква форма. Ако не беше Стойне Манолов - благодарен съм му, защото ако не беше той, нямаше къде да играят юношите", заяви Джевизов.

На въпрос, идвало ли ти е да се предадеш, Джевизов отговори: "Идваше ми да се предам. Безпаричието, което ни гони доста време, ме караше да вдигна ръцете и да се предам. Не, няма да го направя, защото си обичам клуба и работата. Ако бях някой друг човек, може би щеше да си тръгне."

"Имаме много добри деца в момента. Стойчо Младенов живо се интересува от развитието им. Направихме дублираща група, в която участват деца, които имат потенциал. Не искам да говоря за Панчарево, защото е обидно това състояние. По мое време, когато я пуснаха, беше най-добрата в България и една от най-добрите в Европа. Добре подредена, охраняема. И на "Армията" не можеше да се влиза. Сега - какви коли...аз си спомням навремето само една кола на министъра и това е", добави още Спас Джевизов.

На въпрос за родителите и намесата им при децата, Спас Джевизов коментира: "Има амбициозни родители, които не познават материята и реда. Претенциите са големи. Опитвам се да разговарям с всички, да бъда коректен, но е трудно. Този процес ще продължи. Аз съм чувал родител, който говори такива глупости, че...Решението е едно единствено, за да няма проблеми с родителите - довежда детето и си заминава и след това идва да го прибере. От него нищо не се иска, нито му искам коментарите, нито мнението му."

На въпрос, как се чувства, когато агитката запее песен с неговото име, Джевизов отговори: "Боже, като се върна тези неща и ми потичат сълзите. Голямо удоволствие е, нищо друго не ме топли като това. Не ме интересува какво ще пишат, дали имам звезда на алеята, а мнението на тези хора. Ще си замина от този свят с удоволствието, че съм свършил полезна работа за този клуб от дъното на душата си и каквото и да стане ще съм зад него."

В края на интервюто Спас Джевизов разказа за прекараните прекрасни години в Кипър с екипа на Омония и една година в ЕПА с треньор Йончо Арсов. Легендата на ЦСКА припомни и как е бил наказан заради червен картон, получен в мач с "Левски", да не играе в първия полуфинал за КЕШ срещу Байерн (Мюнхен).