Легендарният капитан на Парма от близкото минало Антонио Бенариво е поредното голямо име, което ще уважи историческия юбилей на мегазвездата Христо Стоичков. Защитникът, който прекара цели 13 години на "Енио Тардини", е потвърдил участието си в шоу-спектакъла на Националния стадион "Васил Левски" на 20 май догодина.
 
Антонио и Христо са добри приятели още от времето, което носителят на "Златната топка" за 1994 година прекара при "дуковете". След като изписа със златни букви името си в историята на испанския гранд Барселона, Камата носи фланелката на "пармалатите" през сезон 1995-1996, за които записа 23 мача и 5 гола в Серия "А".
 
"Със Стоичков станахме приятели още от първия момент, в който той дойде в Парма като настоящия носител на „Златната топка“ – признава Бенариво. Той е един от най-скъпите ми приятели и до днес, семействата ни също са изключително близки. С огромна радост приех поканата за неговия юбилей“ – допълва легендарният бранител и съотборник на феноменалната „осмица“.
 
Поредната футболна знаменитост, която ще уважи празника на Модерния ляв, е един от най-успешните футболисти в историята на Парма, неизменна част и капитан на "златния отбор" от края на миналото хилядолетие. Като лидер на "дуковете" Бенариво спечели три пъти Купата и веднъж Суперкупата на Италия, два пъти триумфира с Купата на УЕФА, а по веднъж вдигна КНК и Суперкупата на Европа над главата си.
 
Левият бек бе основна част и от селекцията на Италия, която, водена от емблематичния Ариго Саки, загуби драматично финала на Мондиал'94 след изпълнение на дузпи от Бразилия. С фланелката на "Скуадра адзура" Бенариво записа участие в 23 срещи в периода 1993-1997 година.
 
Напомняме, че обявените футболни легенди до момента, които ще участват в "50 години номер 8", са:
 
Христо Стоичков
Диего Армандо Марадона
Карлос Валдерама
Джика Хаджи
Джика Попеску
Хорхе Кампос
Хосе Луис Чилаверт
Даниеле Масаро
Иван Саморано
Джанфранко Дзола
Антонио Бенариво

Събитието "50 години номер 8" е на 20 май 2016 г. на Националния стадион „Васил Левски“. Началото на спектакъла е точно в 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 18,88 лв. до 88,88 лв.
610.jpg