Легендарният колумбийски клуб Мийонариос има интерес към халфа на Литекс Хенри Рохас. 28-годишният полузащитник е сред целите на клуба от Богота за зимна селекция, твърди колумбийското издание futbolred.com.

Хенри Рохас подписа с Литекс през лятото, но тогава от ловешкия клуб не разкриха продължителността на договора му. Преди да пристигне в Ловеч, халфът играеше за Алианса Петролера.

Останалите набелязани играчи за подсилване на „синьо-белите“ в началото на 2016 г. са Карлос Енао (Патриотас), Рафаел Караскал (Алианса Петролера), Хонатан Естрада (Депортес Толима) и Хуан Давид Кабесас (Депортиво Кали).

Мийонариос е сред най-популярните отбори в Колумбия, като има 14 шампионски титли. Клубът е известен с това, че екипът на тима е носен от легендата Алфредо ди Стефано между 1949 и 1953 г., след което аржентинецът се мести в Европа, за да направи име в Реал (Мадрид).

През миналия сезон Мийонариос завърши на пето място в редовния сезон, а на плейофите отпадна на полуфиналите след дузпи от Депортиво (Кали).