Дисциплинарната комисия на БФС проведе заседание, но по най-горещия въпрос – битката между фенове на „Левски“ и полиция по време на четвъртфинала за Купата, все още няма решение. С цел събиране на повече информация казусът е оставен за следващо заседание.

За използване на пиротехнически средства, хвърляне на предмети към терена и увреждане на материалната база „Левски“ е глобен със 7000 лева. „Сините“ са задължени да възстановят нанесените щети на Градския стадион в Ловеч.

Заради допускането на нахлуване на публика на терена Литекс пък е предупреден за лишаване от домакинство при последващо провинение. Освен това „оранжевите“ трябва да платят глоба от 2000 лева.

ОСТАНАЛИТЕ РЕШЕНИЯ НА ДИСЦИПЛИНАРНАТА КОМИСИЯ
* За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А – ДК наказва  ПФК "Локомотив" гр. Горна Оряховица с имуществена санкция в размер на 75 лева.

* За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А – ДК наказва  ПФК "ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 37.50 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.В – ДК наказва  ПФК "ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 250 лева.

* За хвърлени предмети, на основание чл. 37, ал.1, т.4, б.А, предложение 2 ДК наказва ПФК "ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 250 лева.   

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016