Анонсираното като сигурно назначение на досегашния селекционер на младежите Александър Димитров в мъжкия национален отбор може и да не се състои. Причината е сериозното недоволство във футболната общественост, което тази идея провокира.

Лансираният като част от наложително подмладяване треньор не е подкрепян от нито един от водещите клубове, а в същото време легенди се изказват твърде критично към възможността Димитров да бъде поставен на важния пост. Те определят тази опция като гавра с и без това доста изстрадалия роден футбол.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

"Това е смешно и абсурдно. Наистина ще бъде гавра, за която може да ни се подиграват. Няма какво повече да го коментирам. Аз този човек не го знам какво е направил. Може да е много добър специалист, но нека първо се докаже на клубно ниво. Да постигне някакъв успех и да натрупа опит. Това с подмладяването не се прави по този начин. Няма как да качим младежите при мъжете и да очакваме някакъв успех. Най-много да бием пак Гибралтар. Това, че имаш желание, не означава, че можеш и заслужаваш да бъдеш назначен. То иска магарето, ама не е кон, нали?!", коментира Чавдар Цветков пред "Мач Телеграф".

"Това е несериозно. Преди всичко трябва да има ясен критерий и правила. Да има конкурс. Треньорите в България също трябва да имат думата. И аз имам самочувствието, че мога да водя Барселона, но не ме канят", казва Емил Велев-Кокала, последният треньор извел Левски до шампионска титла.

"Трябва да има правила и конкурс. Опитът е ключов. Никой не тръгва да подмладява така националния отбор", смята Пламен Гетов.

"Този не съм го чувал. По-младите може и да го знаят, но аз въобще не съм го чувал. Това е моят коментар", завършва темата Петър Жеков, който също е категоричен, че за да имаме добър национален отбор, трябва повече българи да играят в клубовете.