Националният селекционер Георги Дерменджиев категорично обяви, че е независим и няма влияние от никого. Специалистът отговори на критиците в интервюто, което даде за БНТ. Както е известно, спортният министър Красен Кралев каза, че не е доволен от работата на Дерменджиев, който му отвърна. 

"Има специалисти, които да коментират. Г-н Кралев е подведен от информаторите си. Той не е виновен. Информаторите му са го подвели доста", коментира националният селекционер. 
 
"Анализът след трите мача е направен и продължава да се прави. Все пак е дълъг и обстоен анализ. Нищо не бих променил, ако имах възможност. Бих променил само времето, когато да се играе баража с Унгария - да бъде през март. Не става въпрос за напрежение, а за обстоятелствата. Знаете колко играчи отсъстваха, най-вече заради коронавируса. Иначе не за първи път се завършва годината без победа в официален мач. Но нека критиката бъде градивна и да бъдем търпеливи", каза Дерменджиев.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Попитан дали има конфликт със селекционера на младежите Александър Димитров, той обясни: "Младежкият ни национален отбор имаше възможност да се класира на европейското първенство, което щеше да бъде много добре за българския футбол. Оставих играчите, които можеха да помогнат на младежкия тим и лиших мъжкия отбор от тях. Говорят се много неистини. Независимо, че е имало различни искания, сме успявали да постигнем консенсус, и мисля, че не съм лишил младежкия национален отбор от футболисти. Тези, които са оставали в мъжкия тим, не са пречили на представянето на младежите."

"Аз никога не съм се оплаквал и няма да го правя. Беше много трудно за последните три мача. Много играчи ги нямаше, а има и още, защото съм посягал и към други момчета, които обаче или бяха контузени или с коронавирус. Винаги съм оптимист, трябва да се гледа напред, да се гледа положително, колкото и малко да е. Играчите трябва да се поощряват, когато дават максималното от себе си. Да, изискванията трябва да бъдат високи, но нека се знае срещу какви отбори играем, каква класа са. Няма как аз сам да си оценявам работата. Влагам много труд без говорене и показност. Това, което виждам като подобрение, си заслужава да се работи, независимо от класирането", продължи Дерменджиев.

"Който и да бъде национален селекционер, трябва да се пази авторитета му. Не може още след първия или втория мач да се обсъжда смяната на треньора. Националният селекционер е институция. Аз работа така, както считам за добре. Малко съм неудобен, защото съм независим и нямам влияние от никого. Неудобен съм на тези, които искат да критикуват с неградивна критика", подчерта бившият треньор на Лудогорец и Левски.

Дали е имало опити да му влияят при определянето на повиквателните за футболистите, Дерменджиев коментира: "Кажете ми за кой играч, и то в абсолютно несигурен период може да има мениджърски интереси? Това е насадено толкова много, видиш ли се влияе на националния селекционер. Къде е този футболист, който може да бъде конвертируем и може да бъде продаден? Тези приказки влияят и на играчите." 

"Договорът ми няма какво да го коментираме. Още имам действащ договор. Има хора, които ще го решат това нещо. Аз съм спокоен за себе си. Тези, които са близо до мен в националния отбор, знаят какво и как съм работил. Дори имаше хора в щаба ми, които отсъстваха поради коронавирус, но никой не забеляза", каза още той. 

"Не мога да коментирам намесването на Кралев. Всеки може да не харесва нещо - стилът на игра, селекцията... Но не е добре, че го подвеждат по този начин, с цялотo ми уважение към него", добави Дерменджиев. 

"За всеки треньор е чест да бъде начело на националния отбор. Призовавам да се съберат всички национални треньори и всеки да си каже мнението. Защото много хора се изхабиха, а няма резултат", предложи треньорът.

"Аз съм доволен от играчите, защото дори и като губехме, те се опитваха и даваха всичко от себе си. Не трябва толкова много да ги хокаме", призова Георги Дерменджиев.