Израелският специалист Аврам Грант си тръгна от България. Бившият мениджър на Челси си замина без договор с Левски и в очакване на решението на собственика на „сините“ Спас Русев.

Грант пристигна вчера у нас и провед близо 5-часова среща с Русев. Тази сутрин отново имаше разговори, като БЛИЦ разкри, че специалистът се видя и с единия от помощниците на Николай Митов – Асен Букарев.

Босът Спас Русев пък заминава за Италия, където ще се срещне с бившия наставник на Лацио Делио Роси, за когото БЛИЦ СПОРТ първи разкри, че е вариант за Левски. Има вариант бизнесменът да проведе среща и с още един италиански наставник.

Очаква се до края на седмицата Русев да вземе окончателно решение за треньорския пост.

В същото време в израелска медия се появи информация, че Авраам Грант е постигнал споразумение с Левски и в петък ще подпише своя договор. Изданието твърди, че специалистът ще получава по 800 000 евро на сезон, което се равнява на почти 67 000 евро на месец.

„Maariv.co.il” цитира Диана Иванова, която посрещна Грант на летището и бе до него през цялото време.

„Вчера се разбрахме с Аврам Грант да стане част от отбора ни. Левски много иска той да води тима. Подписването ще стане след Тиш’а бе-ав . Грант се прибира в Израел и ще е отново тук в четвъртък. Всичко е готово, чакаме само подписването“, казва Иванова.

Изданието посочва също така, че Емил Велев няма да бъде помощник на Грант заради „неразбирателство с хора в управата на клуба“.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка