Застрахователното дружество “Лев инс” ще спаси закъсалия с парите Миньор. Както БЛИЦ вече писа в момента текат преговори между шефът на перничани ген. Йордан Димитров и представители на компанията. Довечера ще се състои заключителната среща, а от утре застрахователите трябва да започнат да финансират клуба.

На този етап единствената неяснота е, дали “Лев инс” ще влезе като спонсор или като собственик в клуба. Желанието на ген. Димитров е застрахователното дружество да купи отбора, който в момента е собственост на “Минна компания”, но реално тази фирма не дава пари за тима.

“Довечера или утре всичко ще бъде обявено официално. Имайте търпение. Преговорите са в ход”, обяви пред БЛИЦ генерал Димитров.

С влизането на “Лев инс” Миньор ще успее да осигури бъдещето си в “А” група. В момента перничани водят тренировка, но всички играчи в тима се готвят на добра воля. Повечето от тях уж имат договорка с ръководството за заплатите си, но реално в клубната каса няма пари и се чакат средствата от новия спонсор или собственик.

Отделно клубът има около 3 млн. лева задължения, които до лятото трябва да бъдат изчистени или разсрочени, за да може Миньор да не загуби професионалния си лиценз. Първостепенната задача обаче е да се оправят забавените заплати на старите играчи и да се подпишат договори с новите попълнения.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ