200 лева глоба наложи Районният съд във Варна на фена на "Левски", който шамароса полицай по време на мача между Черно море и "сините" в зала "Конгресна". Наказанието е за проява на спортно хулиганство. Освен паричната санкция, побойникът получи и едногодишна забрана за посещения на спортни мероприятия в страната и чужбина.

Наказаният е 20-годишният С. Илиев. Административното наказание му е наложено заради нанесен шамар на цивилен полицай, който се опитвал да подпомогне униформени служители при разрешаването на възникнал конфликт между баскетболните агитки. Инцидентът стана малко след началото на мача Черно море - "Левски", който избраниците на Константин Папазов спечелиха драматично с 86:84. Още след започването на двубоя по трибуните в Двореца на културата и спорта възникна напрежение. Феновете на "Левски" разпознали в сектора си цивилен полицай, един от привържениците го ударил, след което цялата агитка на "сините" се изнизала след него от залата.

Наказаният младеж няма регистрирани противообществени прояви досега. Непосредствено след инцидента и в съдебна зала той е поднесъл извинения за постъпката си пред потърпевшия полицай. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Футболни агитки потрошиха кръчма във Варна