Феновете на Левски почетоха 75-ата годишнина от героичната смърт на летеца и бивш футболист на "сините" Димитър Списаревски. На полагането на венци на паметника на капитан Списаревски, разположен на едноименния булевард в столичния квартал "Дружба", присъстваха представители на „Националния клуб на привържениците на Левски“, сдружението „Levski Family“ и фенклуб „София Запад“.

В последните си години в гимназията и малко след това е футболист на Левски. В периода 1933-35 г. играе в няколко приятелски срещи на „сините“. През 2016 година, в чест на 100-годишнината от рождението на Димитър Списаревски, Левски постави неговия лик на екипите си.

На днешния ден през 1943 г. десетки самолети Б-24 „Либерейтър”, известни като „летящи крепости“ нанасят масирана бомбардировка над София. Срещу тях са изпратени 36 български самолета. Сред тях има модерните по това време германски „Месершмит-109Г”, но и остарели френски „Девоатин”. Списаревски управлява един немските изтребители. Той сваля едната „летяща крепост“, но това му коства всички боеприпаси. След това се насочва към водача на бомбардировачите и се врязва в него. Димитър Списаревски загива при взрива на натоварения с бомби самолет над село Долни Пасарел.