Босовете на “Левски” са готови да дадат 300 000 евро годишна заплата на нападателя на Райо Валекано Андрия Делибашич, който е най-сериозното име в списъка на Георги Иванов – Гонзо за заместник на голмайстора на отбора Гара Дембеле.

В мадридския тим 30-годишният сръбски таран е прибирал по 450 000 евро на година, но от “Левски” са категорични, че не могат да му плащат толко и ще се опитат да го убедят да дойде в София за 1/3 по-малко от тази сума. Те се надяват значително по-ниските цени в нашата столица и много по-малките данъци върху заплатите да наклонят везните в тяхна полза. Самият Гара Дембеле прибираше през пролетта по 18 000 евро на месец плюс отделни премии.

Както е известно, ръководството на “Левски” е набелязало няколко централни нападатели от Европа, които може да привлекат след очертаващата се продажба на Дембеле. Най-популярното име от следените от Гонзо е именно това Делибашич. Който е бившия футболист на Партизан, Майорка, Бенфика, Брага, АЕК, Реал Сосиедад и Еркулес. /БЛИЦ