Бившият председател на фенклуба на Левски Любен Ангеловски твърди, че организацията на привържениците на “сините” е сред най-старата такава в Европа и отстъпва само на тази на запалянковците на Манчестър Юнайтед. Разказът на Ангеловски е публикуван на сайта на “синия” фенклуб:
 
“В първите дни на април 1967 г. дружеството Левски дава разрешение на най-запалените си привърженици, които искат да се обединят в стройна организация, която кръщават Клуб на почитателите на синята фланелка. За председател е избран учителят Любен Ангеловски. В управленското тяло попадат още инж. Кирил Наумов, адвокат Ал.Кръстанов, писател Иван Гатев, режисьор Светозар Донев и др. Организацията е с идеална цел - никой не получава пари за работата си.
 
На събирането присъстваха много наши спортисти, водени от Георги Аспарухов-Гунди-разказва Ангеловски - направихме специално проучване и установихме, че единствено Манчестър Юнайтед имат организиран клуб на привържениците сред останалите европейски отбори.
 
Целта ни беше да възпитаме публиката. Създадохмe правилник и устав, започнахме масова агитация. Всяко спортно дружество беше разпределено по райони. Именно оттам дойдоха и проблемите. Останалите отбори ни завиждаха, защото набирахме членове от техните райони. Берое например нямаха собствен клуб в Стара Загора, а ние успяхме да организираме “сините” фенове в града. Клубовете никнеха като гъби по села, градове и предприятия. “Сините” активисти започват да работят с децата. Всеки един от младите привърженици на Левски получава синьо знаме.
 
Огромна част от състава на театъра бяха наши фенове. По тяхно желание основахме специален клуб на приятелите на Левски. Един ден взехме членски карти, значки и знаменца и отидохме в салона. Чакаха ни много артисти. Само за този ден 120 души станаха членове на клуба. Сред тях беше и любимката на публиката Тинка Краева.
 
Организацията се разраства за седмици. Най-старите и известни привърженици поемат ролята на стюарди на стадиона. Те се грижат и за безопасността по трибуните. Всяка година от Клуба отпечатват 5000 големи календара и 50 000 джобни календарчета. Международното признание на Клуба на приятелите на синята фланелка, познат като Клуб “Приятели на спорта”, идва от руски журналисти още през 1970 г. По време на световното първенство в Мексико бюлетин на популярното издание "Известия Советов" отбелязва съществуването на фенклуб на Левски. Новината върви успоредно с най-интересните моменти от Мондиала.
 
"Разказаха ми, че привържениците на известния български отбор "Левски" са се обединили в специален клуб. Те не само подкрепят на стадиона своя любим тим, но и следят за реда на трибуните и пазят спортните съоръжения. Има само една странност при техните запалянковци. Когато се срещнат на улицата, вместо обичайното "Здравейте", казват "Само Левски". Дано на всички стадиони има подобни привърженици," пише в съвенското издание
 
Всичко беше много хубаво, но масовостта започна да става опасна. Още преди обединението със Спартак ме повикаха в ЦК на БКП. Казаха ми, че нямаме право да се организираме по този начин. Заплашиха, че ще ме унищожат. След многохилядната процесия на погребението на Гунди и Котков властта взима мерки. Некролозите, които лепят хората от фенклуба са късани. Стига се до там, че обвиняват Ангеловски, че е фалшифицирал съболезнователните телеграми от футболни легенди, като Боби Чарлтън. На организирания от фенклуба на деветия ден помен не присъства никой от шефовете в Левски.
 
"Качих се на един камък и изразих мъката си. Хората плачеха, но в крайна сметка ядосаните запалянковци се успокоиха. Това беше голямата ми грешка. След това ни ликвидираха. Закриха ни, след като бяхме съществували 3 години и половина. През това време организирахме около 520 районни фенклуба. Ангеловски е извикан в Софийското градско управление на МВР. Изправя се очи в очи с началника - ген.-лейтенант Минев: "Кажи ми, ти ли си бе, ти ли си тоя, дето ги водиш фашистките гадове и искате да сваляте народната власт. Ще те науча аз теб”
 
Оттук нататък животът на Ангеловски, който е автор на книгата - "Левски, моя любов, мое страдание", се променя жестоко. Уволнен е дисциплинарно от своята служба като учител по български език и литература. Принудително е изселен от София в Кнежа за срок от 6 месеца. Получава забрана да посещава мачове на любимия си отбор. Фенклубът на Левски е разтурен.”/БЛИЦ